Transportbeveiliging


De vraag naar transportbeveiliging door professionele transportorganisaties is groeiende, aangezien deze organisaties steeds vaker geconfronteerd worden met een groei van criminaliteit en vandalisme binnen of tegen hun onderneming. Risk Control biedt de mogelijkheid voor transportbeveiligingsdiensten over het gehele traject van vertrek tot aankomst van de vervoerde goederen, hetzij over de weg, door de lucht of over zee. Deze transport­beveiligingsdiensten kunnen worden geleverd op zowel structurele als ad-hoc basis.
Elke opdracht begint met een quick scan, zodat een passende risicobeoordeling mogelijk kan worden gemaakt. Op basis van de resultaten van de quick scan zal Risk Control in overleg met de opdrachtgever zorgdragen voor een adequate implementatie.

Transportbeveilging over zee
Deze dienst van Risk Control wordt uitgevoerd door terdege opgeleid security professionals die continue begeleiding bieden aan goederen die over zee worden vervoerd.

Transportbeveiliging over de weg
Risk Control biedt de mogelijkheid om transport over het gehele traject van vertrek tot en met aankomst te laten escorteren door getrainde beveiligingsmedewerkers. Wij beschikken over een uitgebreid wagenpark bestaande uit gemarkeerde en ongemarkeerde auto’s om deze service door heel Europa te kunnen bieden. De door ons gebruikte voertuigen zijn allen voorzien van een GPS voertuigvolgsysteem -gekoppeld aan een 24/7 meldkamer met Europese alarmopvolging- GSM, foto en/of video-opnameapparatuur en een navigatiesysteem.

Transportbeveiliging door de lucht
Deze dienstverlening van Risk Control wordt uitgevoerd door goed opgeleide security professionals die continue begeleiding bieden aan goederen die per vliegtuig worden vervoerd. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van track en trace systemen.